May 20, 2023

AL BANO CARRISI (Αλμπάνο)

Δεν έχω γράψει ακόμα την ιστοριούλα της φιλίας μου με τον Al Bano (Carrisi)˙ ίσως κάποτε το κάνω, αλλά ποιος δεν γνωρίζει το κλασσικό πλέον «felicità»?

Λίγο μεγαλύτερος από 'μένα, αλλά φιλαράκι ο Al Bano (Αλβανός δηλ., γιατί αυτή είναι η καταγωγή του), στα όμορφα χρόνια του Μπρίντιζι, που οι αναμνήσεις τους πονάνε...
Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι πως ο μέγας τραγουδοποιός (μουσικός, καλύτερα θα έλεγα) είναι επίσης πετυχημένος επιχειρηματίας, ξενοδόχος και οινοπαραγωγός. Το κτήμα του, "Tenute Al Bano", βρίσκεται στο παραμυθένιο μεσαιωνικό χωρίο Cellino San Marco, δέκα λεπτά απ’ το σπίτι μας στο Μπρίντιζι.

Masserie λέγονται οι μονάδες αυτές ‘αγροτουρισμού’ της Απουλίας, παλιά κονάκια φεουδαρχών, που πρέπει κανείς να τις επισκεφτεί για να ταξιδέψει στο χρόνο, αλλά και για να καταλάβει τι σημαίνει Ιταλική φιλοξενία που την κάνει πρώτη στον κόσμο.
Στο κτήμα βέβαια αφεντικό είναι «la mamma» που, στα 90-τόσα της πλέον, κανονίζει τα πάντα˙ πάνω απ’ όλα βέβαια το ημερήσιο φαγητό της οικογένειας...
Σαν οινοπαραγωγός, ο Al Bano είναι εξίσου πετυχημένος (δε θυμάμαι πόσες χιλιάδες μποτίλιες βγάζει το χρόνο, αλλά αν θέλετε να δοκιμάσετε το εξαιρετικό κρασί του, και το νέκταρ της Απουλίας 'Primitivo', δείτε εδώ: https://www.wine-searcher.com/.../94038-tenute-al-bano.... Και περισσότερα για τη masseria, εδώ: www.tenutealbano.com.
Αλλά τι λέμε τώρα πάλι, σε μια μέρα περισυλλογής.
Καλό βόλι λοιπόν αύριο.
Ή, παραφράζοντας τον Αλμπάνο, buoni vini... (και στα Ελληνικά, "καλά κρασιά") 🙂

ΗΧ

No comments: