February 02, 2015

Αέρας (απ)αισιοδοξίας

Το "δια ταύτα" όλων των συνομιλητών μας είναι το ίδιο: η ανάπτυξη έρχεται μόνο μέσα από μεταρρυθμίσεις. Και αυτές, όπως τις εννοούν όλοι οι συνομιλητές μας, συνίστανται σε ιδιωτικοποιήσεις, μικρότερο Κράτος, ελεύθερες αγορές και ανοιχτά επαγγέλματα. 

Αντίθετα, αυτό που εννοεί ως 'μεταρρυθμίσεις' ο κύριος Τσίπρας είναι η πάταξη του πελατειακού κράτους, της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Καλά είναι όλα αυτά και να τα πολεμήσει. Αλλά ας μην παίζουμε με τις λέξεις γιατί δε θα μας βγάλει πουθενά. 

Επίσης, ας σταματήσει πια αυτό το αστείο πως όλοι πρέπει να είμαστε στην ίδια πλευρά του τραπεζιού για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που λέγεται Ευρώπη. Γελάνε όλοι με αυτό το επιχείρημα που πετάει την καυτή πατάτα μας σε άλλους. 

Οι Γάλλοι χθες ζήτησαν να τους πούμε, μέσα στις επόμενες μέρες, τι θα κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τα τρέχοντα προβλήματά μας των επομένων εβδομάδων. Την Ευρώπη θα την σώσουμε αργότερα!

Εν κατακλείδι, αυτόν τον αέρα αισιοδοξίας που προσπαθούν δυο μέρες τώρα να μας πείσουν τα ΜΜΕ πως έχει αρχίσει να φυσσάει, εγώ δεν τον βλέπω.


Η. Χαραλαμπίδης

No comments: